Paling lawak la minggu ni..skrip dari jozan

PBUY readers..entry kali ni..aku salin balik kata-kata kumpulan jozan dalam maharaja lawak..kadang2 x bagus gak kita guna kalimah2 suci untuk buat lawak..tapi entah lah..aku pun agama pun berapa mendalam...mari kita baca skrip depa nih..

ZIZAN
Encik-encik...bukan saya yang buat encik,,,sumpah bukan saya buat encik..saya takkan curi tabung  masjid encik. Tengok muka saya macam ada muka pencuri ke encik. Saya takkan buat perkara-perkara macam tu encik..encik..encik.. saya pun tak pernah pergi masjid encik..maksud saya masjid tu first time saya pergi encik..sabar lah saya nak cerita ni encik..Yang curi tabung semuanya bermula daripada dia encik...Tak caye tanya edia encik.Dia curi encik..

JOHAN
Saya pulak..meeemmangg..memang saya ajak dia cik..saya ajak dia pergi sembahyang pergi masjid..tapi..kitorang sembahyang asar dah lambat..takder orang lah..Dia nak jadi imam cik..encik..nak cerita pasal imam...saya la imam..mana-mana masjid cari , saya imam cik..sampai kat kampung saya, org nak berkhatan pun cari saya tau..Apa ni encik$&^$#%$%^..ooo yang tu Tok Mudim ye..oo itu bukan keje saya cik..janganlah tolak-tolak cik....aaa lepas tu cik, dia imam, takpalah imam..saya duk belakang.. Takbirlah..( Allah huakbar.."sambil menunjukkan perbuatan solat, iaitu takbirratulihram" ..dia tunjuk sana.." sambil menyebut kalimah Allah" saya nampak tabung cik...saya cik, kalau derma-menderma ni cik..kalu wajib dah buat apalagi sunnat cik...encik tak caye cik tanya la dia..

ZIZAN
Tangan macam ni..ooo..aaahh!! jangan-jangan cik..ya..yaaaa.. saya ngaku tangan saya macam ni ( sambil menunjukkan kekanan semasa takbir ) ok..kan saya cakap tadi saya..saya first time datang masjid tukan..jadi saya..'mana kiblat masjid ni...jari menghala kekanan' jadi fikir mana kiblat,mana kiblat, mana kiblat..saappp...sana kiblat,ke sana kiblat..saya tengok cik..yang saya tengok sana kiblat cik..dia dah begini-gini dengan tabung cik...( mcm nak nak kuarkan duit tabung ) begini-begini takpa cik..yang begini-begini tu ..( julang tabung nak kuarkan duit )..apa benda cik..salah saya ke cik..salah saya ke cik..? Encik tanya dia , kenapa dia buat tabung tu begini cik ( sambil menunjukkan tabung digoncang atas kepala ).

JOHAN
OOoo..dia cakap saya buat gini-gini.( sambil menunjukkan tabung digoncang atas kepala ).. kepala otak-otak kempas la cik..eehhh tak..memang saya buat mcm gini-gini..( sambil menunjukkan tabung digoncang atas kepala ). ada tak dia cakap, saya buat gini-gini ( tunjuk cara goncang tabung kehadapan )..cik sebenarnya benda tu terletak cantik je cik..saya datang, saya masuk 50 ringgit...termasuk cik..bukan sengaja..termasuk cik..termasuk..saya tengok kat kotak tu..Derma ikhlas...cikk...saya punya ikhlas 30 ringgit je cik..bila dah masuk 50, saya dah jadi tak ikhlas dah cik....

BERSAMBUNG.....

life priced,do not fight,peace no war

1 ulasan:

  1. hahhaaha...aku x abis2 gelak time ni...JOZAN terbaek r....

    BalasPadam